вторник, 19 юли 2011 г.

ЕЗИК С МАСЛО И МОРКОВИ

 
  • 5 свински езика
  • 4 скилидки чесън
  • 3 моркова
  • 2 перца пресен лук
  • 1 каф.ч. домтено пюре
  • 3 с.л. олио
  • 20 г масло
  • 1 с.л. с връх брашно
  • 1 дафинов лист
  • 5-6 зърна черен пипер
  • щипка сушена салвия
  • сол
      Езикът се сварява за половин час в тенджера под налягане заедно със сол, черния пипер, дафинов лист и салвия.
     В олиото се запържва нарязаният на парченца чесън и обелените и нарязани на кръгчета моркови. Добавя се маслото, след малко - брашното. Щом се запържи, се слага доматеното пюре и част от бульона, в който е врял езикът - около 2 чаши. Добавят се и ситно нарязаният лук и езикът - на филийки. Всичко къкри около десетина минути, като се разбърква.
    Ето и с гарнитура от царевица и тортелини с топено сирене:

Няма коментари:

Публикуване на коментар