- 5 свински езика
- 4 скилидки чесън
- 3 моркова
- 2 перца пресен лук
- 1 каф.ч. домтено пюре
- 3 с.л. олио
- 20 г масло
- 1 с.л. с връх брашно
- 1 дафинов лист
- 5-6 зърна черен пипер
- щипка сушена салвия
- сол
Езикът се сварява за половин час в тенджера под налягане заедно със сол, черния пипер, дафинов лист и салвия.
В олиото се запържва нарязаният на парченца чесън и обелените и нарязани на кръгчета моркови. Добавя се маслото, след малко - брашното. Щом се запържи, се слага доматеното пюре и част от бульона, в който е врял езикът - около 2 чаши. Добавят се и ситно нарязаният лук и езикът - на филийки. Всичко къкри около десетина минути, като се разбърква.
Ето и с гарнитура от царевица и тортелини с топено сирене:
Ето и с гарнитура от царевица и тортелини с топено сирене:
Няма коментари:
Публикуване на коментар