- 1 пилешки фенер
- 50 г бекон
- 1 морков
- 1 главичка лук
- 1 малка зелена чушка
- 4 с.л. олио
- 1 резенче от глава целина
- 1 яйце
- 1 каф.ч. кисело мляко
- 1 с.л. брашно
- 1 ч.л. сушена целина
- 5 стръка магданоз
- 1 ч.л. сушена мащерка
- черен пипер
- сол
Пилешкият фенер се сварява и обезкостява, а бульонът се прецежда. В бульона се сипват олиото и ситно нарязаните зеленчуци. Всичко ври 10-ина минути. Добавят се обезкостеното пилешко месо, беконът, нарязан на кубчета (по желание може предварително да се запържи) и се оставя да покъкри до сваряване на зеленчуците. Ако е необходимо се долива вода. Накрая супата се застройва с разбитото с малко вода яйце, брашно и кисело мляко. Подправя се. Може да се поднесе с резен лимон.
Няма коментари:
Публикуване на коментар