сряда, 3 ноември 2010 г.

СУПА ОТ ДИВОРАСТЯЩИ ГЪБИ


  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 картоф
  • 1 купичка нарязани на парченца масловки, печурки, челядинки, сърнели
  • 1 шепа фиде
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 с.л. сол
  • 1 каф.ч. олио
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 10 стръкчета магданоз
  • 1 с.л. брашно
  • 1 с.л. масло
      В мазнината се задушават ситно нарязаният лук и морков. Добавят се гъбите и задушаването продължава още около 5 мин. Долива се вода и се прибавя картофът обелен и нарязан на дребни кубчета. Слагат се всички подправки без магданоза.
     Чорбата ври докато картофите станат готови - около 20 мин., като ако е необходимо, се долива вода.
     Към края се пуска фидето. В малко студена вода се разтваря брашното и се добавя при постоянно бъркане в чорбата. Оставя се  да ври още 2-3 мин.
    Поднася се поръсена със ситно нарязан магданоз.
   

Няма коментари:

Публикуване на коментар