петък, 26 ноември 2010 г.

КУРБАН-ЧОРБА



  • 1 агнешки комплект (може и шилешки)
  • 4-5 с.л.. ориз
  • 1 голяма глава лук
  • 1 яйце
  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • олио - около 8 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен
      Комплектът се измива много добре и се сварява в подсолена вода (около 20 мин в тенджера под налягане).
      В мазнината се задушава лукът, нарязан на ситно. Добавят се оризът и комплектът - на дребни парченца. 
       Малко от бульона, в който е врял комплектът, се прецежда и се сипва при чорбата. Долива се и вода и се слагат подправките. Къкри, докато се свари оризът.
       Яйцето се разбива с малко вода и киселото мляко. На тънка струйка и при непрекъснато бъркане застройката се изсипва в чорбата.
      При сервирането може да се подкисели  с оцет.


Няма коментари:

Публикуване на коментар