понеделник, 15 ноември 2010 г.

ПАРТИ БУТЧЕТА С ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ



  • 4 пилешки парти бутчета
  • 1 ч.ч. ориз
  • 1 стрък праз
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 1 кубче телешки бульон от кости
  • 1 ч.л. сол
  • 6 с.л. олио
      В мазнината се слагат бутчетата и ситно нарязаните зеленчуци. Запичат се в силна фурна за около 10-15 мин. Внимава се да не прегорят зеленчуците.
     Добавя се оризът и се залива с вода, която да е около 2 см над ориза. Бульонът се стрива с пръсти. Ястието се посолява. Слага да се допече. След около 15 мин се разбъква внимателно. Ако е необходимо, може да се долее малко вода.
     Пече се, докато водата се поеме от ориза.

Няма коментари:

Публикуване на коментар