петък, 25 март 2011 г.

КИСЕЛА ЧОРБА


  • 300 г шарено свинско месо
  • 800 мл зелев сок
  • 1/2 стрък праз
  • 2 картофа
  • 3 с.л. ориз
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 черевена сушена чушка
  • 1 с.л. брашно
  • 6 с.л. олио
  • сол (малко, защото зелевият сок е солен)
  • 1 сушена люта чушка по желание
      В мазнината се задушава ситно нарязанията праз. Прибавя се месото, нарязано на дребни парченца - хапки. След като се позадушат се сипва зелевията сок, картофите на кубчета и оризът, чушките (цели), червеният пипер. Щом кипне се долива вода - количеството е в зависимост колко гъста искаме да е чорбата. Всичко ври на слаб огън около половин час - да се сварят картофите.
      Нелютата чушка се изважда и се остъргва месото й, което се връща в чорбата.
      Брашното се размива в малко вода и при непрекъснато бъркане се сипва в чорбата. Щом кипне, е готова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар