
- 1 малко пиле
- 1 скилидка чесън
- 1 стрък целина
- щипка черен пипер
- 1 дафинов лист
- 1 ч.л. домашна вегета или 1 малък морков
- 5 с.л. с връх брашно
- 20 г масло
- 2 с.л. лимонов сок
- 1/2 л прясно мляко
- сол
Пилето се сварява заедно с подправките, като чесънът, целината и морковът се нарязват на много ситно. След като изстине, се отстраняват кожите и кокалите.
В тенджерка се препича брашното без да потъмнява. Маха се от котлона и се сипват 5-6 черпака от бульона, в който е вряло пилето (без да се прецежда). Бърка се с тел, докато изчезнат всички бучици.
Фрикасето се слага отново на котлона. Добавят се млякото и маслото, лимоновият сок. Посолява се. При непрекъснато бъркане се оставя да поври и да се сгъсти.
Когато е почти готово, се добавят парченцата месо и отново се разбърква.


Няма коментари:
Публикуване на коментар