понеделник, 28 март 2011 г.

ПИЛЕ ФРИКАСЕ



  • 1 малко пиле
  • 1 скилидка чесън
  • 1 стрък целина
  • щипка черен пипер
  • 1 дафинов лист
  • 1 ч.л. домашна вегета или 1 малък морков
  • 5 с.л. с връх брашно
  • 20 г масло
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 1/2 л прясно мляко
  • сол
      Пилето се сварява заедно с подправките, като чесънът, целината и морковът се нарязват на много ситно. След като изстине, се отстраняват кожите и кокалите.
      В тенджерка се препича брашното без да потъмнява. Маха се от котлона и се сипват 5-6 черпака от бульона, в който е вряло пилето (без да се прецежда). Бърка се с тел, докато изчезнат всички бучици.
     Фрикасето се слага отново на котлона. Добавят се млякото и маслото, лимоновият сок. Посолява се. При непрекъснато бъркане се оставя да поври и да се сгъсти.
      Когато е почти готово, се добавят парченцата месо и отново се разбърква.

Няма коментари:

Публикуване на коментар