
- 6 средно големи тиквички
- 500 г кайма
- 1 глава лук
- 3 скилидки чесън
- 1 с.л. доматено пюре
- 1 домат
- 7-8 стръкчета магданоз
- 1 морков
- 2 яйца
- 1/2 кофичка кисело мляко
- олио
- сол
Тиквичките се измиват, отстраняват се двата края и се разрязват на две по дължина. С помощта на чаена лъжичка се издълбават. Подреждат се в намаслена тава и се посоляват. Поръсват се с 2-3 лъжици олио. Пекат се в предваритлно загрята силна фурна докато крайчетата им леко порозовеят.


Отделно в малко олио се запържват ситно нарязаните лук, чесън, морков и домат. Посоляват се и се добавят каймата, доматеното пюре и наситнените парченца от издълбаните тиквички. Всичко се задушава около 5 минути. Слага се и ситно нарязаният магданоз. С тази смес се пълнят тиквичките и се пекат около 20-ина минути.


Разбиват се яйцата и киселото мляко с щипка сол. С лъжица се поливат тиквичките с яйцената заливка. Ястето се допича докато се изпече заливката.


О,това много ми хареса!Записвам си го!Благодаря за рецептата,Маги!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти , Еликсир, дано ти хареса. Поздрави!
ОтговорИзтриванеМаги,пак съм аз,идвам да те поканя да наминеш при мен за една наградка!
ОтговорИзтриванеХубав ден ти пожелавам!
Благодаря, Еликсир, че пожела да споделиш наградата си с мен. Прекресна е.
ОтговорИзтриване