сряда, 1 юни 2011 г.

СУПА С КИСЕЛЕЦ И ГЪБИ


  • 20-30 листа киселец
  • 2 стръка пресен лук
  • 1 морков
  • 1 с.л. брашно
  • 3 с.л. олио
  • 3 гъби печурки
  • 2-3 стръка пресен джоджен (1 ч.л. сушен)
  • 1/2 шепа фиде
  • бучка масло
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 с.л. доматено пюре (1 домат от консерва)
  • сол
     Морковът се запържва в олиото. Добавя се маслото, брашното и след малко се долива вода. Щом заври, се пускат ситно нарязаният киселец, пресен лук, гъбите - по-едро, доматеното пюре и червеният пипер. Супата ври до сваряване на зеленчуците. Добавя се фидето и подправките.
    При поднасянате може да се полее с по 1 с.л. готварска сметана.

Няма коментари:

Публикуване на коментар