понеделник, 30 май 2011 г.

СПАГЕТИ СЪС СОС ОТ ДОМАТЕНО ПЮРЕ И КАЙМА


За спагетите:
  • 1 пакет спагети
  • 1 кубче телешки бульон
  • сол
За соса:
  • 1 стрък пресен лук
  • 2 скилидки чесън
  • 4 с.л. олио
  • 350 г кайма
  • 300 г доматено пюре
  • 1 с.л. брашно
  • 2 с.л. гъбена крем супа на прах
  • босилек
  • сол
За гарниране:
  • 150 г кашкавал
  • 5-6 маслини
  • 3-4 стръкчета магданоз
      В олиото се запържват ситно нарязаните лук и чесън. Добавя се брашното и също се позапържва. Залива се с доматеното пюре и малко вода. Каймата се размачква с малко вода, за да не стане на бучки и се слага в соса. Гъбената супа се размива в 1 кафена чшка вода и също се прибавя. Сосът се овкусява с подправките и къкри, докато се посгъсти и каймата стане готова - ако е необходимо се долива още малко вода.
      Спагетите се сваряват в подсолената вода, в която е разтворен бульонът.
      Сервират се спагетите, поляти със сос, поръсени с настърган кашкавал и украсени с маслинка и магданоз.

1 коментар:

  1. Маги, италианската кухня ми е много любима - обичам паста във всичките й варианти!Твоите спагети изглеждат много вкусни:).

    ОтговорИзтриване