понеделник, 16 май 2011 г.

КЮФТЕТА С БУЛГУР И КОПРИВА


  • 200 г булгур
  • 1 купа прясна коприва
  • 1 връзка пресен лук
  • 2 стръка пресен чесън
  • 20 г масло
  • 1 яйце
  • сол
  • олио за пържене
      Булгурът се сварява, като когато е почти готов се прибавя маслото и се посолява.
      Отделно копривата се пуска във вряща вода и ври около 5 минути. Отцежда се. След като се охлади, се изтисква добре от водата и се наситнява.
     Чесънът и лукът се нарязват на ситно. Всички продукти се омесват и от така приготвената смес се оформят кюфтенца, които се овалват в брашно и се пържат.
      По-вкусни са студени и поляти с подлучено кисело мляко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар