вторник, 3 май 2011 г.

ПРОЛЕТНА ЯХНИЯ


  • 500 г кайма
  • 8 твърдо сварени яйца
  • 1 връзка пресен лук
  • 1/2 връзка див чесън
  • 10 листа лапад
  • 1 яйце
  • 6 с.л. олио
  • 1 ч.л. червен пипер
  • щипка чубрица
  • 5 стръкчета пресен джоджен
  • 5 стръкчета магданоз
  • 1 каф.ч. ориз
  • сол
      Каймата се омесва с чубрицата, щипка сол и яйцето. Ако се получи рядка смес, може да се добавят 1-2 лъжици соева кайма или грис. Оформят се малки кюфтенца, които се запържват леко в олио. Оставят се настрани.
     Сварените яйца се обелват и също се запължват от всички страни.
     В по-голяма тенджера се сипва олиото и се задушават всички зелении, нарязани на не много ситно. Прибавя се оризът, червеният пипер и вода. Когато поври яхнията, се пускат кюфтетата. Щом оризът е сварен напълно, се добавят яйцата и нарязаните на ситно джоджен и магданоз. Оставя се да поври още 5 минути, като внимателно се разбърква, за да не се начупят кюфтетата и яйцата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар