вторник, 17 май 2011 г.

БАНИЧКИ С КАЙМА


  • 1 пакет кори за баница
  • 500 г кайма
  • 4 яйца
  • 1 каф.ч. готварска сметана
  • 4 стръка пресен лук
  • 2 скилидки чесън
  • 3 домата от консерва
  • олио за поръсване на корите
  • сол
     
       В малко олио се запържва каймата, прибавят се и ситно нарязаните лук и чесън, намачканите домати. След като се поизпари течността, каймата се маха от котлона и се оставя да застине. Добавят се сметаната и яйцата. Всичко се разбърква добре.
       Всяка кора се поръсва с малко олио, прегъва се на две и се слагат около 3-4 лъжици от плънката. Страните се прегъват и след това кората се навива на пуричка.
      Пуричките се подреждат в намаслена тава. Поръсват се съвсем малко с олио и се пекат на 200 градуса до зачервяване - приблизително 40 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар