сряда, 11 май 2011 г.

ШКЕМБЕ С АГНЕШКО В МАСЛО


  • 1 брой свинско шкембе
  • 1 агнешка главичка
  • 1 връзка пресен лук
  • 4 скилидки чесън
  • 7-8 гъби печурки
  • 4 триъгълничета топено сирене
  • 5 с.л. готварска сметана
  • 2 с.л. готова подправка Пикантина
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 70 г масло
  • сол
      Шкембето много добре се измива, като се отстраняват тлъстините. Заедно с агнешката главичка се сваряват в тенджера под налягане за около 40 минути (да са посолени). След като изстинат, шкембето се нарязва на хапки, а от главичката се обира месото, езика.
      В маслото се запържват гъбите, нарязани на едри парчета. След това се прибавят наситненият чесън и лукът, нарязан на не много ситно. Щом се позапържат, се слага червеният пипер, обръща се два-три пъти с лъжицата и се отстранява от котлона. Гъбите, месото и подправките се разбъркват добре.
      В гювечета или метални чинийки се разпределя месото с гъбите. Отгоре се полива със сметаната и се подрежда нарязаното топено сирене. Запича се в силна фурна и се поднася горещо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар