вторник, 28 юни 2011 г.

БУХТИ С ПАРЕНО ТЕСТО


      Рецептата е за двойна доза, но у нас се изяде наведнъж
  • 2 ч.ч. вода
  • 2 ч.ч. брашно
  • 50 г масло
  • щипка сол
  • 6 яйца
  • 1/2 л олио за пържене
      Водата заедно с маслото и солта се слага да кипне. Отстранява се от котлона и се сипва брашното. Бърка се доколкото е възможно, защото тестото става твърдо. Оставя се да застине.
      След като е поизстинало, се добавят едно по едно яйцата, като се бърка с бъркалките за тесто на миксера.
      В малка тенджерка се сипва олиото. Щом се нагорещи, с чаена лъжичка се гребва от сместа и се пуска в мазнината. Бухтите по принцип сами се обръщат - затова трябва да имат място, да не са много наведнъж. Ако не се обърнат, се побутват с вилица. Пържат се до зачервяване. Изваждат се върху салфетка, за да попие излишната мазнина.
     Поднасят се поръсени с пудра захар, течен шоколад или топинг.
     

Няма коментари:

Публикуване на коментар