Рецептата е за двойна доза, но у нас се изяде наведнъж
- 2 ч.ч. вода
- 2 ч.ч. брашно
- 50 г масло
- щипка сол
- 6 яйца
- 1/2 л олио за пържене
Водата заедно с маслото и солта се слага да кипне. Отстранява се от котлона и се сипва брашното. Бърка се доколкото е възможно, защото тестото става твърдо. Оставя се да застине.
След като е поизстинало, се добавят едно по едно яйцата, като се бърка с бъркалките за тесто на миксера.
В малка тенджерка се сипва олиото. Щом се нагорещи, с чаена лъжичка се гребва от сместа и се пуска в мазнината. Бухтите по принцип сами се обръщат - затова трябва да имат място, да не са много наведнъж. Ако не се обърнат, се побутват с вилица. Пържат се до зачервяване. Изваждат се върху салфетка, за да попие излишната мазнина.
Поднасят се поръсени с пудра захар, течен шоколад или топинг.
Няма коментари:
Публикуване на коментар