вторник, 2 август 2011 г.

КОРДОН БЛЬО



  • 800 г свинско контрафиле
  • 100 г кашкавал
  • 100 г шунка (телешки салам)
  • 2 яйца
  • сол
  • черен пипер
  • галета и брашно за овалване
  • олио за пържене
      Контрафилето се нарязва на парчета с дебелина около 15 мм. С остър нож се прави прорез внимателно - да се получи джоб. В този джоб се слага парче шунка или салам и парче кашкавал. По желание прорезът може да се защипе с клечка за зъби. Месото се поръсва със сол и черен пипер от двете страни.

      Парчетата се овалват първо в брашно, после хибаво се натопяват в разбитите яйца и накрая  -  в галета. Притискат се с ръце и ако е необходимо, пак се овалват в галетата.
       Пържат се от двете страни в сгорещеното олио.

Няма коментари:

Публикуване на коментар