четвъртък, 4 август 2011 г.

ТИКВИЧКИ С ЯЙЦА И СИРЕНЕ



  • 3-4 големи тиквички
  • 200 г сирене
  • 3 яйца
  • 7-8 с.л. олио
  • сол

      Тиквичките се нарязват на 3 напречно и на две по дължина - да се получат неголеми лодки, които се издълбават с помощта на лъжичка. Подреждат се в тава, посоляват се и се поръсват с олиото. Пекат се в силна фурна около половин час.
     Сиренето се намачква и се разбърква заедно с яйцата и малко сол. С тази смес се пълнят тиквичките. Запичат се отгоре до зачервяване.
    По желание могат да се добавят в плънката подправки - черен пипер, копър.

2 коментара:

  1. И ние много ги обичаме тези лодчици!Отгоре им поръсвам и малко кашкавал.Чуднички са твоите,Маги!

    ОтговорИзтриване