За тестото:
- 25 г свежа мая
- 1 с.л. сол
- 1 с.л. захар
- 1/2 каф.ч. олио
- 200 мл прясно мляко
- 200 мл топла вода
- 800-900 г брашно (приблизително)
- 4 кренвирша
- 150 г топено сирене
- 1/2 малко консерва сладка царевица
- доматено пюре
- готова подправка за пица (шарена сол)
- 200 г кашкавал
Маята се разтваря в топлата вода заедно със захарта. Добавят се всички продукти, разбъркват се и накрая постепенно се прибавя брашното. Замесва се меко тесто, което се оставя да втаса. Аз го сложих в намазана с олио тенджера и го оставих цяла нощ в хладилника. На сутринта имах втасало тесто.
С намаслени ръце се оформят продълговати пици. Слагат се в тава, покрита с хартия за печене. Всяка пица се намазва с доматено пюре, поръсва се с подправката. Отгоре се редят тънко нарязани парченца кренвирш, царевица, по 2 тънки резенчета топено сирене и отгоре - настърган кашкавал.
Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за не повече от 15 минути - да започне да се зачервява кашкавалът.
Маги, чудни пици много ми хареса това, че няма да се мъчиш да режеш, а направо си пристига в чинията на порция.
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
И на мен много ми харесаха,Маги,чудни са станали!Чак съжалих,че се канех тази вечер да замеся едно нощно тесто,пък се отказах.Тю!
ОтговорИзтриванеЩе си взема мислено една от твоите,пък утре ще заредя машината!
Поздрави,мила!