неделя, 6 ноември 2011 г.

ДЪЛГИ ПИЦИ

    

      За тестото:
  • 25 г свежа мая
  • 1 с.л. сол
  • 1 с.л. захар
  • 1/2 каф.ч. олио
  • 200 мл прясно мляко
  • 200 мл топла вода
  • 800-900 г брашно (приблизително)
      За гарниране:
  • 4 кренвирша
  • 150 г топено сирене
  • 1/2 малко консерва сладка царевица
  • доматено пюре
  • готова подправка за пица (шарена сол)
  • 200 г кашкавал
      Маята се разтваря в топлата вода заедно със захарта. Добавят се всички продукти, разбъркват се и накрая постепенно се прибавя брашното. Замесва се меко тесто, което се оставя да втаса. Аз го сложих в намазана с олио тенджера и го оставих цяла нощ в хладилника. На сутринта имах втасало тесто.
      С намаслени ръце се оформят продълговати пици. Слагат се в тава, покрита с хартия за печене. Всяка пица се намазва с доматено пюре, поръсва се с подправката. Отгоре се редят тънко нарязани парченца кренвирш, царевица, по 2 тънки резенчета топено сирене и отгоре - настърган кашкавал.


      Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за не повече от 15 минути - да започне да се зачервява кашкавалът.

2 коментара:

  1. Маги, чудни пици много ми хареса това, че няма да се мъчиш да режеш, а направо си пристига в чинията на порция.
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. И на мен много ми харесаха,Маги,чудни са станали!Чак съжалих,че се канех тази вечер да замеся едно нощно тесто,пък се отказах.Тю!
    Ще си взема мислено една от твоите,пък утре ще заредя машината!

    Поздрави,мила!

    ОтговорИзтриване