- 5-6 големи картофа
- 5 сърнели
- 1 глава лук
- 10-12 розички броколи
- 50 г кашкавал
- 1 кубче пилешки бульон
- 1 с.л. масло
- олио
- сол
- черен пипер
Картофите се обелват и срязват на две по дължина. Варят се в подсолена вода заедно с бульона. Внимава се да не се преварят. В края на варенето се слагат розичките броколи за 3-4 минути.
Отделно в малко олио и маслото се запържва лукът до златисто. Добавят се сърнелите, нарязани на ситно. Овкусяват се със сол и черен пипер. Задушават се около 5 минути.
В намаслена тавичка се подреждат половинките картофи. Ако трябва се отрязва малко капаче, за да не се поклащат. Леко се издълбава дупка с помощта на чаена лъжичка. Пълнят се със задушените лук и гъби. Отстрани се бодва розичка броколи. Слага се парченце кашкавал. Поръсват се с олио и се запичат за десетина минути в силна фурна.
Много апетитно изглеждат!
ОтговорИзтриванеМАГИИИИ, СИГУРНО Е МНОГО ВКУСНО ?
ОтговорИзтриванеСърнела имам консервирана и ще се възползвам от рецептата със сигурност.
ПРЕГРЪДКИ И ХУБАВА ВЕЧЕР!
Страхотна рецепта,Маги!
ОтговорИзтриванеПак си поглезила мъжете у вас!
А при мен те чака награда!
Поздрави и хубаво утре!
Благодаря ти, Еликсир, много се радвам на награди. Идвам на гости при теб.
ОтговорИзтриване