вторник, 1 ноември 2011 г.

КАРТОФИ С ЛУК И ГЪБИ


  • 1 кг картофи
  • 2-3 големи глави лук
  • 400 г пресни печурки
  • 1/2 каф.ч. олио
  • 1/2 каф.ч. вода
  • 1 ч.л. сминдух
  • 1 каф.л. сушена салвия
  • 1 каф.л. черен пипер
  • сол
     

       Лукът се реже на полумесеци, полива се с половината олио и се запича леко в силна фурна. Добавят се картофите, нарязани на две по дължина и после - на полукръгчета. Поливат се с останалото олио. Добавят се всички подправки и водата. Ястието се запича до полуготовност на картофите отново в силна фурна. Накрая се прибавят и гъбите на едри парчета. Всичко се разбърква внимателно и се запича за още не повече от 10 минути.
      Ястието става много приятно на вкус с млечен чеснов сос.

3 коментара:

  1. Маги, благодаря ти за идеята, това ще ни е вечерята! Много обичам такива леки, лесни и бързи ястия.
    Поздрави
    Нора

    ОтговорИзтриване
  2. МАГИ, охх че хубава идея ни представяш...Фен съм на бързите ястия и за това и харесвам блога ти ...
    Намини при мен имам изненадка за тебе от сърце!

    ОтговорИзтриване
  3. Радвам се, момичета, че сте харесали моето предложение. Зиче, отново ме радваш с твоите изненади - благодаря ти!

    ОтговорИзтриване