петък, 28 октомври 2011 г.

БОРШ

     

 Рецептата е за голяма доза.
  • 1 картоф
  • 1 моркоф
  • 1/2 малка тиквичка
  • резен зеле
  • 4-5 розички броколи
  • 10 шушулки зелен боб
  • 1 шепа замразен грах
  • 1 червена чушка
  • 1 домат
  • 1 глава лук
  • 1/2 топка фиде
  • 1 каф.ч. олио
  • 1 яйце
  • 1/2 кофичка кисело мляко
  • 1 с.л. брашно
  • 5 стръка магданоз
  • 1 стрък целина
  • сол
    

      Зеленчуците се почистват и нарязват на дребни парченца. Замразеният грах се добавя към края на варенето. Слагат се в голяма тенджера заедно с олиото и малко вода и се задушават. Посоляват се и на части се долива по малко гореща вода.
      Супата ври до сваряване на зеленчуците. Добавя се фидето. Яйцето се разбива заедно с киселото мляко, брашното и една чаша вода. С тази смес се застройва супата. Накрая се слагат ситно нарязаните магданоз и целина. 

1 коментар:

  1. Това на снимката въобще не изглежда като борш и рецептата не е за борш.

    ОтговорИзтриване