Рецептата е за 2 порции
- 1 голям патладжан
- 4 с.л. зехтин
- 3 скилидки чесън
- 1 домат
- 30 г сирене
- 30 г кашкавал
- 2 стръкчета босилек
- 3 стръкчета магданоз
- сол
Патладжанът се измива и без да се бели и да му се маха дръжката, се разрязва на две по дължина. С върха на остър нож се набраздява на ромбчета, посолява се и се оставя десетина минути. Изплаква се и се пече в силна фурна за 20 до 30 мин.
Доматът, кашкавалът, магданозът и босилекът се нарязват на ситно. Добавят се счуканият чесън, натрошеното сирене и подправките. Всичко се обърква и се разпределя върху патладжанените лодки.
Страшно върви с ракийка. Подходящо е да се поднесе с лъжичка, защото патладжанът се остъргва от кората, която остава.
Много вкусно звучи това ястие, Маги!:-))) Имам слабост към патладжана и се старая да го приготвям разнообразно. Благодаря за интересната рецепта!:-)))
ОтговорИзтриванеМони, и аз обожавам патладжан. Радвам се, че ти е харесала рецептата
ОтговорИзтриванеМАГИ ,пак ме уцели в слабото ми място.Патладжан ли е ще го пробвам ,а твоя изглежда много примамливо.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за хубавата рецепта.
Поздрави и прегръдки!
Благодаря ти, Зиче, за милите думи.
ОтговорИзтриване