Рецептата е за 5 порции
За лодките:
- 500 г кайма
- 1/2 глава лук
- 1 филия стар хляб
- 1 яйце
- 1/2 каф.л. кимион
- 1 ч.л. чубрица
- 1 ч.л. сминдух
- 5 стръка магданоз
- 1/2 каф.л. черен пипер
- сол
За гарнитурата:
- 1 кг картофи
- 1 неголяма глава броколи
- 1 каф.ч. прясно мляко
- 6-7 с.л. олио
- сол
- 1/2 кг зелен боб
- бучка масло
Каймата се омесва с всички продукти, като лукът и магданозът се нарязват на ситно, а хлябът се напоява с вода, след което се изстисква и се натрошава.
Картофите се обелват и се нарязват на едри кръгове. Посоляватсе, поръсват се с олиото, прясното мляко и малко вода и се слагат, покрити с фолио за 10-15 минути в силна фурна.
От каймата се оформят 5 кръгли лодки, които се пълнят с парче лук, наденица, бекон и отгоре кашкавал. Попритискат се леко и се подреждат върху картофите. Ястието се слага във фурната да се допече - приблизително половин час.
Във вряща подсолена вода се слагат розичките броколи. Врят около до 10 минути. Отцеждат се.
Зеленият боб се почиства, посолява и поръсва с малко олио и вода. Слага се във фурната да се пече. След около 20 минути се разбърква и се добавя маслото. Допича се до готовност.
Сервира се лодка с гарнитура картофи, зелен боб и розички броколи.
Благодаря ти, Зиче, много ме зарадва с тази награда.
ОтговорИзтриване