- 10-ина едри розички броколи
- 10-ина едри розички карфиол
- 2 сварени картофа
- 1/4 стрък праз
- 1/2 каф.ч. олио
- 1 каф.ч. готварска сметана
- 4 яйца
- 3 с.л. с връх брашно
- 500 мл прясно мляко
- 100 г топено сирене (кашкавал)
- сол
- черен пипер
Розичките се подреждат, като се редуват бяла и зелена - да стане шарено ястието. Отгоре се разпределя ситно нарязаният праз. Посоляват се и се поръсват с олиото. Запичат се в силна фурна за около 15-20 минути. Изваждат се и се добавят сварените и нарязани на не много дребни кубчета картофи.
Яйцата се разбиват. Прибавят се подправките, брашното, сметаната и прясното мляко. Всичко се разбива добре и с тази смес се заливат запечените зеленчуци. Отгоре се начупва или нарязва на парченца топеното сирене. Ястието се пече до зачервяване.
Любимите ми запеканки независимо с какво са правени, а твоята е прекрасна Маги!
ОтговорИзтриванеХубав и топъл ден !
Благодаря ти, Зиче
ОтговорИзтриване