- 1 пакет кори за баница
- 5 големи ябълки
- 1 чаша захар приблизително
- 1/2 пакетче канела
- 1 чаша непълна орехи
- олио
- пудра захар за поръсване
Ябълките се настъргван на едро ренде. Орехите се смилат. Всяко кора се наръсва с олио. Прегъва се на две, поръсва се с ябълки, канела, орехи и 1-2 с.л. захар.
Прегъват се корите, наръсват се с олио и се навиват на пура.
Така получените пури се подреждат в намаслена тава.
Прегъват се корите, наръсват се с олио и се навиват на пура.
Така получените пури се подреждат в намаслена тава.
Отгоре се поръсват всичките с малко олио и се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване - поне 40 мин. до час - зависи от фурната.
Като се извади, щруделът се покрива с кърпа. След като изстине, се поръсва с пудра захар.
Маги, много обичам ябълков щрудел, а твоят изглежда толкова примамлив :) Благодаря за рецептата - включвам си я в списъка за изпълнение! Поздрави!
ОтговорИзтриванеВкусно, че пак вкусно:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви, мили момичета.
ОтговорИзтриванеМного вкусно. Един от любимите ми десерти!
ОтговорИзтриванеmmm
ОтговорИзтриванеizglejda vkusno,schte go napravia i az devoiki.Nikolai
ОтговорИзтриване