- 700 г свинско контрафиле
- 1 кренвирш
- 2 моркова
- 50 г топено пушено сирене
- 10-ина големи листа спанак
- 2 с.л. сушени манатарки
- 1 каф.ч. готварска сметана
- 1 с.л. брашно
- 1/2 каф.ч. олио
- бял пипер
- сол
От месото се оформят големи ържоли, които се начукват, за да се изтънят.
Морковите се обелват и нарязват напряко на две, а по дължина на 4 части. Запържват се в олиото. Всяко парче месо се посолява и поръсва с пипер. Покрива се с 2-3 листа спанак. В средата се слага парче кренвир, топено сирене и моркови. Навива се на руло и се защипва с клечки за зъби.
Руладините се запържват в олиото от всички страни. Подреждат се в тавичка и внимателно се отстраняват клечките. Запичат се в силна фурна за десетина минути.
Предварително накиснатите в малко гореща вода манатарки заедно с водата, сметаната, пипер, сол, 1 с.л. олио и брашното се разбиват. Слагат се на котлона и при непрекъснато бъркане се изчаква да кипнат. С този сос се поливат руладините при сервиране.
Предварително накиснатите в малко гореща вода манатарки заедно с водата, сметаната, пипер, сол, 1 с.л. олио и брашното се разбиват. Слагат се на котлона и при непрекъснато бъркане се изчаква да кипнат. С този сос се поливат руладините при сервиране.
Много добре са се получили Роладините ти Маги.Сосчето е много примамливо и апетитно.
ОтговорИзтриванеПрегръдки и спокоен ден!
Чудесно изглеждат тези руладини!Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, момичета, от мене приятни събота и неделя.
ОтговорИзтриванеЕеее че вкусно, браво Маги!!!
ОтговорИзтриване