За 4 порции
- 2 бр авокадо
- 1 консерва риба тон
- 2 стръка пресен лук
- 1/2 лимон
- 2 неголеми домата
- 2 листа китайско зеле
- 1 с.л. с връх майонеза
- 3 стръка магданоз
- 1 стрък целина
- 8 малки гъбки
- 4 ленти бекон
- сол
- черен пипер
Гъбите се запичат в тефлонов тиган от двете дтрани. В същия тиган се запича и беконът, нарязан на тънки ленти.
Зелените подправки и меката част на единия лист китайско зеле се нарязват на ситно. Смесват се заедно с рибата, изстисканият лимон, сол, черен пипер. Всичко добре се обърква.
Авокадото се разделя на две по дължина, обелва се. Всяка половинка се слага в чиния, пълни се с рибената смес. Отстрани се подреждат по две гъбки, няколко лентички бекон. От другата страна - парченце китайско зеле, 3 резенчета домат.
Майонезата се слага в пликче, на което се прави малка дупчица (пош) и така се украсява предястието.
Снощи си говорихме за авокадо и днес една интересна рецепта.Тази рецепта,няма начин да не е добра,продуктите са добре потбрани!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Нели, дано ти хареса
ОтговорИзтриване