петък, 18 ноември 2011 г.

ПЪЛНЕНА ТИКВА

      

       Количеството на продуктите зависи от големината на тиквата
  • 1 малка тиква (долната част на тиква-цигулка)
  • 3 ябълки
  • 6 обикновени бисквити
  • 100 г стафиди
  • 3 с.л. захар
  • 7 с.л. овесени ядки
  • 1 малко бурканче сладко от вишни
  • 10-ина ореха
  • 2 с.л. мед
     

      Тиквата се почиства от семките.
      В купа се омесват добре обелените и нарязани на кубчета ябълки, начупените орехи и бисквите и останалите продукти без меда. Тази смес се изсипва в тиквата. Полива се с меда.
      Тиквата се слага в тава и се пече 1.5 - 2 часа (зависи от тиквата) на 200 градуса, като само плънката се покрива с фолио.

Няма коментари:

Публикуване на коментар