Количеството на продуктите зависи от големината на тиквата
- 1 малка тиква (долната част на тиква-цигулка)
- 3 ябълки
- 6 обикновени бисквити
- 100 г стафиди
- 3 с.л. захар
- 7 с.л. овесени ядки
- 1 малко бурканче сладко от вишни
- 10-ина ореха
- 2 с.л. мед
Тиквата се почиства от семките.
Тиквата се почиства от семките.
В купа се омесват добре обелените и нарязани на кубчета ябълки, начупените орехи и бисквите и останалите продукти без меда. Тази смес се изсипва в тиквата. Полива се с меда.
Тиквата се слага в тава и се пече 1.5 - 2 часа (зависи от тиквата) на 200 градуса, като само плънката се покрива с фолио.
Няма коментари:
Публикуване на коментар