вторник, 10 май 2011 г.

РУЛАДИНИ СЪС СИНЬО СИРЕНЕ


  • 600 г нетлъсто свинско месо
  • 150 г синьо сирене
  • 3 стръка пресен лук
  • 1 стрък пресен чесън
  • 2 големи гъби
  • 3 ч.л.  от пакетче гъбена крем супа
  • 1 каф.ч. бяло вино
  • 1 каф.ч. готварска сметана
  • 5-6 лентички бекон
  • 3-4 с.л. олио
  • черен пипер
  • сол
      Месото се оформя на тънки паржолки, които се начукват, осоляват и поръсват с черен пипер. Върху всяко парченце месо се слага лентичка от бекона, съвсем мъничко от ситно нарязаните лук и чесън и малко парченце синьо сирене. Завива се внимателно и се закрепя, зада не се разтваря, с клечки за зъби.
     Руладините се запържват леко от всички страни в олиото, изваждат се и се поставят в тавичка.
      В мазнината се запържват останалият лук, чесън, гъбите - нарязани на парченца. Прибавя се останалото сирене, виното и сметаната. Гъбената супа се разтваря в съвсем малко вода и също се прибавя. Подправя се със щипка сол и черен пипер и се оставя леко да се сгъсти. С този сос се заливат руладините. Тавичката се слага във фурната да запече за около 15-20 минути.

3 коментара:

  1. Маги,ястието ти обещава да е много вкусно като му чета рецептата!Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Еликсир, мъжете у нас го харесаха

    ОтговорИзтриване
  3. И аз си запазвам рецептата - да я пробваме, че дечко обожава синьо сирене :)

    ОтговорИзтриване