четвъртък, 2 юни 2011 г.

ЯЙЧЕНА ПИЦА

    
      За 6 порции
  • 12 яйца
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 5 с.л. брашно
  • 5 чушки сиврия
  • 2 стръка пресен лук
  • 350 г пушени свински гърди (бекон или някакъв колбас)
  • 6 с.л. олио
  • 250 г кашкавал
  • сол
     
       В по-голяма тава се сипва олиото. Добавят се чушките, нарязани на парченца - нито много ситно, нито едро. Слагат се в силна фурна да се запекат. След това се добавят пушените гърди, нарязани на кубчета и пресният лук - на ситно. Отново всичко се запича добре.
     Фурната се намалява до 200 градуса.
     Яйцата се разбиват с прясното мляко, брашното и солта. Тази смес се изсипва в тавата равномерно. Навсякъде се поръсва с настърган кашкавал. Ястието се пече до зачервяване.
     Като се извади от фурната, се изчакват 5-10 минути преди да се разреже.

2 коментара:

  1. Ох,Маги,как чудно изглежда тази пица!Ще трябва да я опитам непременно!

    Поздрави,мила!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, опитай я - наистина е вкусна.

    ОтговорИзтриване