- 20-30 листа киселец
- 2 стръка пресен лук
- 1 морков
- 1 с.л. брашно
- 3 с.л. олио
- 3 гъби печурки
- 2-3 стръка пресен джоджен (1 ч.л. сушен)
- 1/2 шепа фиде
- бучка масло
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 с.л. доматено пюре (1 домат от консерва)
- сол
Морковът се запържва в олиото. Добавя се маслото, брашното и след малко се долива вода. Щом заври, се пускат ситно нарязаният киселец, пресен лук, гъбите - по-едро, доматеното пюре и червеният пипер. Супата ври до сваряване на зеленчуците. Добавя се фидето и подправките.
При поднасянате може да се полее с по 1 с.л. готварска сметана.
Няма коментари:
Публикуване на коментар