- 2 картофа
- 10 листа див чесън
- 2 стръка пресен лук
- 1 тиквичка
- 3-4 с.л. ориз
- 5-6 листа лапад
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 каф.л. чубрица
- 7 с.л. олио
- сол
- 1 яйце
- 1 чаша кисело мляко
- 2 с.л. брашно
- щипка сол
Картофите и тиквичката се нарязват на кубчета, зелениите - на ситно. Всички продукти се слагат в тавичка, подправят се и се поливат с олиото и 1 чаша вода. Пече се на 200 градуса за около 40 мин.
Разбиват се продуктите за заливката, която внимателно се полива върху мусаката. Допича се до зачервяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар