вторник, 7 юни 2011 г.

ВЕГЕТАРИАНСКА МУСАКА


  • 2 картофа
  • 10 листа див чесън
  • 2 стръка пресен лук
  • 1 тиквичка
  • 3-4 с.л. ориз
  • 5-6 листа лапад
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 каф.л. чубрица
  • 7 с.л. олио
  • сол
      За заливката:
  • 1 яйце
  • 1 чаша кисело мляко
  • 2 с.л. брашно
  • щипка сол
      Картофите и тиквичката се нарязват на кубчета, зелениите - на ситно. Всички продукти се слагат в тавичка, подправят се и се поливат с олиото и 1 чаша вода. Пече се на 200 градуса за около 40 мин.
    Разбиват се продуктите за заливката, която внимателно се полива върху мусаката. Допича се до зачервяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар