четвъртък, 1 септември 2011 г.

ЯХНИЯ С МЕСО И КАРТОФИ


  • 600 г свински гърди без кост (може и друго месо)
  • 1 глава лук
  • 2 зелени чушки
  • 4-5 картофа
  • 1 домат
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 5 с.л. олио
  • 1 с.л. брашно
  • сол
      В олито се запържва месото, нарязано на едри парчета. Добавят се последователно ситно нарязаният лук, чушките - на по-едри парчета, доматът - на кубчета, червеният пипер и сол. Доливат се 1-2 чаши вода и всичко къкри, докато станат готови картофите и месото. В съвсем малко вода се разтваря брашното и с него се сгъстява сосът на яхнията.

2 коментара:

  1. Любима яйхнийка е и у нас!
    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Много апетитно изглежда! Вкъщи е на почит всичко, което е обогатено с месце :) Хубав ден!

    ОтговорИзтриване