- 600 г свински гърди без кост (може и друго месо)
- 1 глава лук
- 2 зелени чушки
- 4-5 картофа
- 1 домат
- 1 ч.л. червен пипер
- 5 с.л. олио
- 1 с.л. брашно
- сол
В олито се запържва месото, нарязано на едри парчета. Добавят се последователно ситно нарязаният лук, чушките - на по-едри парчета, доматът - на кубчета, червеният пипер и сол. Доливат се 1-2 чаши вода и всичко къкри, докато станат готови картофите и месото. В съвсем малко вода се разтваря брашното и с него се сгъстява сосът на яхнията.
Любима яйхнийка е и у нас!
ОтговорИзтриванеХубав уикенд!
Много апетитно изглежда! Вкъщи е на почит всичко, което е обогатено с месце :) Хубав ден!
ОтговорИзтриване