- 1.5 кг свински врат (цяло парче)
- 1 глава чесън
- 6 моркова
- 5 картофа
- 7-8 с.л. олио
- сол
- червен пирер
- черен пипер
- горчица
- сушена салвия
Месото се измива и се шпикова със скилидки чесън. Парчето се поръсва със сухите подправки и олиото и се натрива хубаво. Слага се в подходяща тавичка, покрива се с фолио и се оставя няколко часа да престои. Аз го оставих 24 часа.
Пече се заедно с фолиото около час на 200 градуса. Изважда се от фурната и се полива с образувалия се сос. Около месото се нарязват на едри парчета картофите и морковите, посоляват се. Всичко отново се покрива с фолиото и се пече още час. Накрая фолиото се маха и месото се полива отново със соса. Запича се на силна фурна за 10-ина минути, за да хване отгоре коричка.
Пече се заедно с фолиото около час на 200 градуса. Изважда се от фурната и се полива с образувалия се сос. Около месото се нарязват на едри парчета картофите и морковите, посоляват се. Всичко отново се покрива с фолиото и се пече още час. Накрая фолиото се маха и месото се полива отново със соса. Запича се на силна фурна за 10-ина минути, за да хване отгоре коричка.
Реже се на филии и се сервира със зеленчуците за гарнитура.
Любимо месце! Много апетитно е станало!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Траяна, наистина беше много вкусно.
ОтговорИзтриванеОх, че сочно е станало месцето, прекрасно е!:-))
ОтговорИзтриванеМаги,ама много ги глезиш твоите хора,прекрасно ти е станало рулото!Представям си и колко сочно е!Браво,харесва ми!
ОтговорИзтриванеСкоро ми казаха една рецепта за борбата срещу вирусите през зимата - две вратни пържоли и червено вино с лимон.Рецептата за пържолите я намерих, сега да си намеря и и винцето.
ОтговорИзтриванеБраво!