- 800 г бутер тесто
- 200 г сирене
- 2 яйца
Бутер тестото се реже на правоъгълни парчета с размери приблизително 20 см на 8 см. Сиренето се намачква заедно с яйцата, като по желание единият жълтък може да се остави за намазване на баничките преди печене. Аз не ги мажа.
Върху всяко парче се разпределя ивица от плънката, навива се не стегнато на руло и след това - на охлюв. Готовите охлюви се редят в тава върху хартия за печене с ръба отдолу. Пекат се на 220 градуса до зачервяване - трябва хубаво да се изпекат, за да не останат сурови с средата.
Върху всяко парче се разпределя ивица от плънката, навива се не стегнато на руло и след това - на охлюв. Готовите охлюви се редят в тава върху хартия за печене с ръба отдолу. Пекат се на 220 градуса до зачервяване - трябва хубаво да се изпекат, за да не останат сурови с средата.
МАГИ,божествени бутерки си спретнала мила.Много ги обичам и си гребвам две три ..:)))))))
ОтговорИзтриванеПРЕКРАСНИ ПОЧИВНИ ДНИ!
Маги, чудесна идея ми даваш, ако знаеш откога не съм правила нещичко с бутер тесто. Чудесни са станали баничките :))))
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Чудесни са, супер!
ОтговорИзтриванеМаги,чудесни са ти баничките,пухкави и с хрупкава коричка!Чак ми се прииска да се пресегна за една!
ОтговорИзтриванеЩе ги направя и аз,благодаря,че сподели!
Приятни празнични дни!
Благодаря ви, момичета, за хубавите коментари.
ОтговорИзтриванеНа всички успешна нова седмица.