- 500 г макарони
- 500 г кайма
- 1 глава лук
- 1 зелена чушка
- 1 малка тиквичка
- 4-5 големи домата
- 2 скилидки чесън
- 2 стръка босилек
- 1 кубче бульон телешки ребърца
- 1/2 каф.ч. олио
- 1 ч.л. захар
- 200 г кашкавал
- сол
- черен пипер
В олиото се запържват ситно нарязаните лук, чесън и чушката. Добавя се каймата и като се мачка също се запържва. Доматите се настъргват на ренде (люспата се маха) и се прибавят при каймата заедно с бульона, ситно нарязаният босилек, сол, захар и пипер. Всичко къкри около 5 минути.
В тава се сипват макароните и се покриват със сместа от домати и кайма. Доливат се около 2 чаши вода.
Пече се на 220 градуса поне 20 минути, след което се разбърква. Ако е необходимо се долива още вода. Макароните се пекат, докато станат готови. Накрая се поръсват с настъргания кашкавал и зе запичат за кратко - колкото да се разтопи.
Пече се на 220 градуса поне 20 минути, след което се разбърква. Ако е необходимо се долива още вода. Макароните се пекат, докато станат готови. Накрая се поръсват с настъргания кашкавал и зе запичат за кратко - колкото да се разтопи.
Магинце,все вкусотии поднасяш на трапезата,и тези макарони са страхотни!
ОтговорИзтриванеА при мен те чака още една наградка!
Поздрави и хубав утрешен ден!
Еликсир, благодаря ти за хубавите думи и за наградата. Чак сега влизам тука - малко си дадох почивка - за една седмица пообиколихме България.
ОтговорИзтриванеХиляди благодарности