сряда, 7 септември 2011 г.

МАКАРОНИ С КАЙМА И ДОМАТЕН СОС НА ФУРНА


  • 500 г макарони
  • 500 г кайма
  • 1 глава лук
  • 1 зелена чушка
  • 1 малка тиквичка
  • 4-5 големи домата
  • 2 скилидки чесън
  • 2 стръка босилек
  • 1 кубче бульон телешки ребърца
  • 1/2 каф.ч. олио
  • 1 ч.л. захар
  • 200 г кашкавал
  • сол
  • черен пипер
      В олиото се запържват ситно нарязаните лук, чесън и чушката. Добавя се каймата и като се мачка също се запържва. Доматите се настъргват на ренде (люспата се маха) и се прибавят при каймата заедно с бульона, ситно нарязаният босилек, сол, захар  и пипер. Всичко къкри около 5 минути.
     В тава се сипват макароните и се покриват със сместа от домати и кайма. Доливат се около 2 чаши вода.



    Пече се на 220 градуса поне 20 минути, след което се разбърква.  Ако е необходимо се долива още вода. Макароните се пекат, докато станат готови. Накрая се поръсват с настъргания кашкавал и зе запичат за кратко - колкото да се разтопи.

2 коментара:

  1. Магинце,все вкусотии поднасяш на трапезата,и тези макарони са страхотни!
    А при мен те чака още една наградка!

    Поздрави и хубав утрешен ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Еликсир, благодаря ти за хубавите думи и за наградата. Чак сега влизам тука - малко си дадох почивка - за една седмица пообиколихме България.
    Хиляди благодарности

    ОтговорИзтриване