сряда, 28 септември 2011 г.

СУПА ОТ МАСЛОВКИ


  • 3-4 едри масловки
  • 1 глава лук
  • 1 червена чушка
  • 5 с.л. олио
  • 20 г масло
  • 1 топка фиде
  • 200 мл прясно мляко
  • 2 с.л. брашно
  • 1 каф.л. черен пипер
  • сол
  • магданоз за поръсване
      Лукът и чушката се нарязват на ситно и се задушават в олиото и маслото. Добавят се масловките на парченца и вода. Когато гъбите и зеленчукът са сварени, се слага фидето, подправките. Брашното се разбива в малко вода и също се добавя. Накрая се сипва млякото.
      Супата се поднася със ситно нарязан магданоз.

2 коментара:

  1. МАГИ,е тука удари в десятката вече..:)Много обичам масловки а не съм яла от отдавна.
    Такава супа ще си спретна със сигурност много апетитна ми се вижда.
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Зиче, благодаря за хубавите думи. Много обичам да ходя за гъби и често импровизирам с рецептите. За първи път правя супа с масловки точно, но излезе сполучлива - излапа се.

    ОтговорИзтриване