- 3-4 едри масловки
- 1 глава лук
- 1 червена чушка
- 5 с.л. олио
- 20 г масло
- 1 топка фиде
- 200 мл прясно мляко
- 2 с.л. брашно
- 1 каф.л. черен пипер
- сол
- магданоз за поръсване
Лукът и чушката се нарязват на ситно и се задушават в олиото и маслото. Добавят се масловките на парченца и вода. Когато гъбите и зеленчукът са сварени, се слага фидето, подправките. Брашното се разбива в малко вода и също се добавя. Накрая се сипва млякото.
Супата се поднася със ситно нарязан магданоз.
МАГИ,е тука удари в десятката вече..:)Много обичам масловки а не съм яла от отдавна.
ОтговорИзтриванеТакава супа ще си спретна със сигурност много апетитна ми се вижда.
Хубава вечер!
Зиче, благодаря за хубавите думи. Много обичам да ходя за гъби и често импровизирам с рецептите. За първи път правя супа с масловки точно, но излезе сполучлива - излапа се.
ОтговорИзтриване