- 700 г приблизително свинска плешка
- 2 големи глави лук
- 4 скилидки чесън
- 1 кг картофи
- 4 малки доматчета
- 1/2 каф.ч. олио
- 1/2 пакетче готова крем супа от гъби
- сушена салвия
- черен пипер
- сол
Месото се нарязва на дебели филии и се подрежда в тавата. Поръсва се с подправките. Отгоре се разпределят обелените и нарязани на едри кръгове картофи. Поръсват се с подправки. Слагат се лукът - на полумесеци и чесънът - на парченца. Накрая - доматите, нарязани на тънки филийки. Отново се овкусява с подправките и се поръсва с олиото. Пече се на 200 градуса поне час.
Разбърква се внимателно, така че картофите да останат отдолу и да се напоят със соса. В чаша вода се разтваря гъбената супа и се изсипва върху ястието. Пече се още 10-ина минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар