вторник, 20 септември 2011 г.

СВИНСКО С КАРТОФИ В ТАВА


  • 700 г приблизително свинска плешка
  • 2 големи глави лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1 кг картофи
  • 4 малки доматчета
  • 1/2 каф.ч. олио
  • 1/2 пакетче готова крем супа от гъби
  • сушена салвия
  • черен пипер
  • сол 


      Месото се нарязва на дебели филии и се подрежда в тавата. Поръсва се с подправките. Отгоре се разпределят обелените и нарязани на едри кръгове картофи. Поръсват се с подправки. Слагат се лукът - на полумесеци и чесънът - на парченца. Накрая - доматите, нарязани на тънки филийки. Отново се овкусява с подправките и се поръсва с олиото. Пече се на 200 градуса поне час.
      Разбърква се внимателно, така че картофите да останат отдолу и да се напоят със соса. В чаша вода се разтваря гъбената супа и се изсипва върху ястието. Пече се още 10-ина минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар