- 1 франзела (от дългите)
- 1 консерва копърка
- 3 твърдо сварени яйца
- 1/4 глава лук
- 1 с.л. лимонов сок
- щипка сол
- 20 г масло
- 1 краставица
- 5 големи черни маслини
- кетчуп
Рибата и яйцата се намачкват с вилица, докато се получи гладък пастет. Лукът се нарязва на много ситно. Леко размекнатото масло, лимоновият сок и солта също прибавят и всичко разбърква. Слага се в хладилника, докато се приготвят брускетите.
Франзелата се нарязва с остър нож на кръгчета с дебелина 1 см. Кръгчетата се подреждат на скарата във фурната, която е предварително загрята на 200-220 градуса. Скарата се слага по средата, така че брускетите да се пекат равномерно отдолу и отгоре. Запичат се за десетина минути - съвсем леко да се зачервят.
След като брускетите застинат, се намазват с рибния пастет и се украсяват с краставицата, резенчета маслина и капчица кетчуп.
Брускетите са страхотни, пробвах рецептата, много са вкусни, а може ли да напишеш рецептата за бутер-баклавата, че направо вече я сънувам:)
ОтговорИзтриванеРадвам се, че са ти харесали брускетите. Бутер баклавата в най-скоро време пак ще я правя, защото у нас се излапа за отрицателно време. Проблемът е, че не отбелязах точните количества за продуктите. Скоро ще пусна рецептата.
ОтговорИзтриване