сряда, 23 март 2011 г.

СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ


  • 500 г свинско месо
  • 2 неголеми тиквички
  • 3 големи моркова
  • 1/2 каф.ч. олио
  • сол
      За маринатата:
  • 3 с.л. соев сос
  • 1 с.л. унивелрсална подправка за грил
  • 2 с.л. мед
  • 1 с.л. чили сос
  • сол
      Месото се нарязна на жулиени. Добре се разбърква са маринатата и се оставя да престои на студено около час.
     Зеленчуците се почистват и нарязват на тънки ивички с дължина около 7 см. Запържват се в мазнината и се посоляват - не трябва да се препържват, да останат леко хрупкави. Изваждат се в чиния.

В същата мазнина се слага месото и също се запържва за околодесетина минути - ако се препържи, става жилаво. Когато месото е готово, се връщат зеленчуците и всичко се разбърква. Сервира се веднага.

Няма коментари:

Публикуване на коментар