- 500 г свинско месо
- 2 неголеми тиквички
- 3 големи моркова
- 1/2 каф.ч. олио
- сол
- 3 с.л. соев сос
- 1 с.л. унивелрсална подправка за грил
- 2 с.л. мед
- 1 с.л. чили сос
- сол
Месото се нарязна на жулиени. Добре се разбърква са маринатата и се оставя да престои на студено около час.
Зеленчуците се почистват и нарязват на тънки ивички с дължина около 7 см. Запържват се в мазнината и се посоляват - не трябва да се препържват, да останат леко хрупкави. Изваждат се в чиния.
В същата мазнина се слага месото и също се запържва за околодесетина минути - ако се препържи, става жилаво. Когато месото е готово, се връщат зеленчуците и всичко се разбърква. Сервира се веднага.
В същата мазнина се слага месото и също се запържва за околодесетина минути - ако се препържи, става жилаво. Когато месото е готово, се връщат зеленчуците и всичко се разбърква. Сервира се веднага.
Няма коментари:
Публикуване на коментар