- 300 г шарено свинско месо
- 800 мл зелев сок
- 1/2 стрък праз
- 2 картофа
- 3 с.л. ориз
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 черевена сушена чушка
- 1 с.л. брашно
- 6 с.л. олио
- сол (малко, защото зелевият сок е солен)
- 1 сушена люта чушка по желание
В мазнината се задушава ситно нарязанията праз. Прибавя се месото, нарязано на дребни парченца - хапки. След като се позадушат се сипва зелевията сок, картофите на кубчета и оризът, чушките (цели), червеният пипер. Щом кипне се долива вода - количеството е в зависимост колко гъста искаме да е чорбата. Всичко ври на слаб огън около половин час - да се сварят картофите.
Нелютата чушка се изважда и се остъргва месото й, което се връща в чорбата.
Брашното се размива в малко вода и при непрекъснато бъркане се сипва в чорбата. Щом кипне, е готова.
Няма коментари:
Публикуване на коментар