- 1/2 агнешки черен дроб (от агнешки комплект)
- 1/2 агнешки бял дроб
- 1 каф.ч. ориз
- 1 глава лук
- 1 зелена чушка
- 1 червена сушена чушка
- 2 яйца
- 1 ч.л. с връх брашно
- 1/2 кофичка кисело мляко
- сол на вкус
- 1 ч.л. джоджен
- 1 каф.л. чубрица
- 5-6 с.л. олио
Дробчетата и сърцето се сваряват. Мазнината се загрява и в нея се задушават ситно нарязаният лук и нарязаната зелена чушка. Прибавят се карантията, нарязана на дребни парченца, начупената на ситно сушена чушка, а също и оризът. Доливат се 2 чаши от бульона, в който са врели дробчетата (прецеден). Оставя се да поври 15 минути, като се долива още вода. Прибавят се подправките.
Отделно се разбиват яйцата с малко вода. Добавя се брашното и киселото мляко и всичко се разбърква добре, за да се получи застройката.
Когато супата е готова, застройката се сипва на тънка струйка и при непрекъснато бъркане. Ако трябва се долива още вода. Оставя се още 2-3 минути на котлона и чорбата е готова.
Поднася се с оцет за овкусяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар