вторник, 22 март 2011 г.

АГНЕШКА ДРОБ-ЧОРБА


  • 1/2 агнешки черен дроб (от агнешки комплект)
  • 1/2 агнешки бял дроб
  • 1 каф.ч. ориз
  • 1 глава лук
  • 1 зелена чушка
  • 1 червена сушена чушка
  • 2 яйца
  • 1 ч.л. с връх брашно
  • 1/2 кофичка кисело мляко
  • сол на вкус
  • 1 ч.л. джоджен
  • 1 каф.л. чубрица
  • 5-6 с.л. олио
      Дробчетата и сърцето се сваряват. Мазнината се загрява и в нея се задушават ситно нарязаният лук и нарязаната зелена чушка. Прибавят се карантията, нарязана на дребни парченца, начупената на ситно сушена чушка, а също и оризът. Доливат се 2 чаши от бульона, в който са врели дробчетата (прецеден). Оставя се да поври 15 минути, като се долива още вода. Прибавят се подправките.
       Отделно се разбиват яйцата с малко вода. Добавя се брашното и киселото мляко и всичко се разбърква добре, за да се получи застройката.
       Когато супата е готова, застройката се сипва на тънка струйка и при непрекъснато бъркане. Ако трябва се долива още вода. Оставя се още 2-3 минути на котлона и чорбата е готова.
       Поднася се с оцет за овкусяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар