петък, 18 март 2011 г.

МЛЕЧНА БАНИЦА ОТ СТАРА ПИТКА


  • 3-4 големи топки (парчета)стара питка
  • 4 яйца
  • 700 мл прясно мляко
  • 1 ч.л. сол
  • 150 г кашкавал
  • 200 г сирене
  • 30 г масло
       Тавата се намазва с масло. Питката се натрошава на трохи в тавата. Отгоре се натрошава навсякъде сиренето.
       Отделно се разбиват яйцата със солта, размекнатото масло и млякото. С тази смес се поливат трохите. С лъжижа се натискат леко, за да попие течността навсякъде. Отгоре се настъргва кашкавалът на едро ренде.
       Пече се в долната част на предварително загрята фурна на 200 градуса около 40-50 минути - да се зачерви отгоре.   
      Чудесна закуска с айрянче.

3 коментара:

  1. Ееее, мерси! Това е супер идея! Винаги ми е жал да хвърля старата питка, но не съм се сещала за този вариант!

    ОтговорИзтриване
  2. Маги,ще пробвам и по твоя начин,че е по-лесен и по-бърз. Аз досега ползвах от нарязания хляб като остане. Нареждах филиите и върху тях натрошавах сирене и тогава заливката. Отгоре разтопено масло.По същия начин правя и пица от хляб за да почистя каквото е останало в хладилника.
    Но твоята баничка така ми намига, че утре закуската е ясна.....
    Благодаря за чудесното предложение.
    Хубав ден ти желая.
    Нора

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви , момичета, дано ви хареса моята идея.

    ОтговорИзтриване