- 3-4 големи топки (парчета)стара питка
- 4 яйца
- 700 мл прясно мляко
- 1 ч.л. сол
- 150 г кашкавал
- 200 г сирене
- 30 г масло
Тавата се намазва с масло. Питката се натрошава на трохи в тавата. Отгоре се натрошава навсякъде сиренето.
Отделно се разбиват яйцата със солта, размекнатото масло и млякото. С тази смес се поливат трохите. С лъжижа се натискат леко, за да попие течността навсякъде. Отгоре се настъргва кашкавалът на едро ренде.
Пече се в долната част на предварително загрята фурна на 200 градуса около 40-50 минути - да се зачерви отгоре.
Чудесна закуска с айрянче.
Ееее, мерси! Това е супер идея! Винаги ми е жал да хвърля старата питка, но не съм се сещала за този вариант!
ОтговорИзтриванеМаги,ще пробвам и по твоя начин,че е по-лесен и по-бърз. Аз досега ползвах от нарязания хляб като остане. Нареждах филиите и върху тях натрошавах сирене и тогава заливката. Отгоре разтопено масло.По същия начин правя и пица от хляб за да почистя каквото е останало в хладилника.
ОтговорИзтриванеНо твоята баничка така ми намига, че утре закуската е ясна.....
Благодаря за чудесното предложение.
Хубав ден ти желая.
Нора
Благодаря ви , момичета, дано ви хареса моята идея.
ОтговорИзтриване