понеделник, 28 март 2011 г.

КАРТОФЕНА ЯХНИЯ СЪС СОЕВИ ХАПКИ


  • 1/2 кг картофи
  • 1 ч.ч. соеви хапки
  • 2 скилидки чесън
  • 6-7 с.л. олио
  • 2 с.л. брашно
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 кубче бульон телешки ребърца
  • 1 ч.л. чубрица
  • 1 ч.л. сминдух
  • 1/2 глава лук
  • сол
      В олиото се задушават лукът и чесънът, нарязани на ситно. Прибавя се брашното и се разбърква да се запържи. Добавя се и червеният пипер. Долива се вода и веднага се бърка, за да не стане на бучки брашното.
      Картофите се слагат в яхнията, нарязани на ситни кубчета. Добавят се и соевите хапки и подправките. Долива се още вода - хапките поемат вода при варенето.
     Яхнията къкри на слаб огън приблизително половин час, като от време на време се разбърква.

Няма коментари:

Публикуване на коментар