- 1/2 кг картофи
- 1 ч.ч. соеви хапки
- 2 скилидки чесън
- 6-7 с.л. олио
- 2 с.л. брашно
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 кубче бульон телешки ребърца
- 1 ч.л. чубрица
- 1 ч.л. сминдух
- 1/2 глава лук
- сол
В олиото се задушават лукът и чесънът, нарязани на ситно. Прибавя се брашното и се разбърква да се запържи. Добавя се и червеният пипер. Долива се вода и веднага се бърка, за да не стане на бучки брашното.
Картофите се слагат в яхнията, нарязани на ситни кубчета. Добавят се и соевите хапки и подправките. Долива се още вода - хапките поемат вода при варенето.
Яхнията къкри на слаб огън приблизително половин час, като от време на време се разбърква.
Няма коментари:
Публикуване на коментар