- 1 глава лук
- 1 морков
- 1 картоф
- 1 купичка нарязани на парченца масловки, печурки, челядинки, сърнели
- 1 шепа фиде
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 с.л. сол
- 1 каф.ч. олио
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 10 стръкчета магданоз
- 1 с.л. брашно
- 1 с.л. масло
Чорбата ври докато картофите станат готови - около 20 мин., като ако е необходимо, се долива вода.
Към края се пуска фидето. В малко студена вода се разтваря брашното и се добавя при постоянно бъркане в чорбата. Оставя се да ври още 2-3 мин.
Поднася се поръсена със ситно нарязан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар