- 1/2 кг телешко месо
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 с.л. доматено пюре
- 2 с.л. брашно
- 1 голям морков или 2 малки
- 1 малка глава лук
- 1 дафинов лист
- 1 ч.ч. червено вино
- сол и черен пипер на вкус
Аз сварих месото предварително в тенджерата под налягане, защото иначе телешкото ми остава жилаво.
Месото се нарязва на хапки. В мазнината се задушават ситно нарязаният лук и морковите - на кръгчета. След това се прибавят червеният пипер и брашното и се разбъркват няколко пъти. Долива се от бульона, в който е вряло месото - около 2 чаши, и бързо и енергично се разбърква , за да не стане на бучки.
Слагат се месото и останалите продукти и се оставя да къкри около 15-20 мин., като от време на време се бърка и се долива, ако е необходимо, още бульон.
За гарнитура може да се направи картофено пюре. Аз го сервирах с ориз и броколи: ето продуктите:
- 1 каф.ч. ориз
- 1 кубче телешки бульон от кости
- 6-7 розички броколи
- сол и черен пипер на вкус
- 1/3 каф.ч. олио
Няма коментари:
Публикуване на коментар