петък, 19 ноември 2010 г.

НАХУТ С ОРИЗ И МЕСО


  • 1 чаша нахут
  • 1/2 чаша ориз
  • 1/2 кг свинско месо
  • 2 домата от консерва
  • 1 кубче телешки бульон от кости
  • 1 връзка пресен лук
  • 1 каф.ч. приблизително олио
  • сол на вкус
      Нахутът се накисва от предната вечер във вода. На другия ден се сварява в тенджера под налягане за около 40 мин.
      Месото се нарязва на парчета и се запържва в половината мазнина.
      В тава се изсипва останалата мазнина, оризът, който добре се обърква в мазнината. След това се добавят ситно нарязаният лук, доматите, месото и нахутът. Бульонът се разтваря в малко гореща вода и се добавя също. Всичко се разбърква и се залива с вода, която да е 1 пръст над ориза. Полива се с мазнината от запърженото месо.
     Пече се на 200 градуса около час, като веднъж се разбърква и ако е необходимо , се долива малко вода.

Няма коментари:

Публикуване на коментар