- 1 чаша нахут
- 1/2 чаша ориз
- 1/2 кг свинско месо
- 2 домата от консерва
- 1 кубче телешки бульон от кости
- 1 връзка пресен лук
- 1 каф.ч. приблизително олио
- сол на вкус
Нахутът се накисва от предната вечер във вода. На другия ден се сварява в тенджера под налягане за около 40 мин.
Месото се нарязва на парчета и се запържва в половината мазнина.
В тава се изсипва останалата мазнина, оризът, който добре се обърква в мазнината. След това се добавят ситно нарязаният лук, доматите, месото и нахутът. Бульонът се разтваря в малко гореща вода и се добавя също. Всичко се разбърква и се залива с вода, която да е 1 пръст над ориза. Полива се с мазнината от запърженото месо.
Пече се на 200 градуса около час, като веднъж се разбърква и ако е необходимо , се долива малко вода.
Няма коментари:
Публикуване на коментар