- 4 пилешки парти бутчета
- 1 ч.ч. ориз
- 1 стрък праз
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 1 кубче телешки бульон от кости
- 1 ч.л. сол
- 6 с.л. олио
В мазнината се слагат бутчетата и ситно нарязаните зеленчуци. Запичат се в силна фурна за около 10-15 мин. Внимава се да не прегорят зеленчуците.
Добавя се оризът и се залива с вода, която да е около 2 см над ориза. Бульонът се стрива с пръсти. Ястието се посолява. Слага да се допече. След около 15 мин се разбъква внимателно. Ако е необходимо, може да се долее малко вода.
Пече се, докато водата се поеме от ориза.
Няма коментари:
Публикуване на коментар