- 1 агнешки комплект (може и шилешки)
- 4-5 с.л.. ориз
- 1 голяма глава лук
- 1 яйце
- 1 ч.ч. кисело мляко
- олио - около 8 с.л.
- сол
- черен пипер
- джоджен
Комплектът се измива много добре и се сварява в подсолена вода (около 20 мин в тенджера под налягане).
В мазнината се задушава лукът, нарязан на ситно. Добавят се оризът и комплектът - на дребни парченца.
Малко от бульона, в който е врял комплектът, се прецежда и се сипва при чорбата. Долива се и вода и се слагат подправките. Къкри, докато се свари оризът.
Яйцето се разбива с малко вода и киселото мляко. На тънка струйка и при непрекъснато бъркане застройката се изсипва в чорбата.
При сервирането може да се подкисели с оцет.
Няма коментари:
Публикуване на коментар