- 350 г телешко месо
- 400 г свинско месо
- 300 г гъби
- 1 каф.ч. ориз
- 2 глави лук
- 1 зелена чушка
- 1 червена чушка
- 3 големи картофа
- 3 с.л. доматено пюре
- 1 малка главичка чесън
- 1/2 каф.ч. олио
- 1/2 ч.л. сминдух
- 1/2 ч.л. чубрица
- щипка салвия
- щипка бял пипер
- 1/2 ч.л. червен пипер
- сол на вкус
Чушките и лукът се нарязват на ситно, гъбите - на по-едри парчета, картофите - на едри кубчета, месото - на лентички.
Всички продукти и подправки се слагат в глинен гювеч, добавят се 2 чаши вода и внимателно се разбърква.
Пече се на 250 градуса около 30 минути. Фурната се намалява на 200 градуса и се пече още 40 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар